Värvipime mängur või eelise otsija?

 Aastaid tagasi veetsin ma üsna mitu tundi oma ajast mängides sellist mängu nagu Battlefield 3. Selline ajainvesteering viis loomulikult sinna maani, kus mind kutsuti ühte klanni ning aeg-ajalt sai lausa maavõistlusi maha peetud.


Vasakul tavaline, pareml värvipime

Mingist hetkest alates muutub selline mängimine nagu tipp spordiks, kus igat väiksemat eelist taga aetakse. Nii satusin mina (ja paljud teised selle  mängijad) ühe Battlefield 3 eriti laheda seadistuse otsa - värvipimeduse filtrid. Nimelt olid mängitegijad loonud eraldi filtrid, mis pidid värvipimedale mängijale pildi paremaks muutma, kuid teatud seades muutus pilt teravamaks ka mitte värvipimedatel. Nimelt oli selle mängu juures kasutatud väga tugevalt sinist tooni, mis oli kõikjal. See omakorda tähendas, et vastaseid oli teatud juhtudel raske märgata kuna kõik tundus ühtlaselt sinine. Selle seadistuse sisse lülitamisel aga seda sinisust vähendati. Lisaks muutusid tegelaskujud kontrastsemateks ning varjud vähenesid.


Kui sellest mingi hetk Youtube'i video tekkis, hakkas neid värvipimedaid mängijaid muidugi tekkima nagu seeni pärast vihma ning sellest eelisest sai pigem "turukeskmine".


Sedasi saigi seadistusest, mis pidi vaegnägijatele andma võrdsed võimalused teistega, vahend, mida kasutas rohkem mitte värvipimedaid kui värvipimedaid.


Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

(Eba)eetika koodeks.